Saturday, April 25, 2015

How time flies so fast and furious!

Assalamualaikum.

2013 - A single lovely girl (girl laaa sangat ��)
2014 - A blessed wife
2015 - A loving mother

3 tahun yang penuh makna. Sekejap je rupanya masa berlalu. Terlampau sekejap sehinggakan sedar atau tidak, this year marked the tenth year of me taking the PMR. Lol.

Dua tahun lepas berseorangan (baca: single), setahun lepas berdua (baca: double bersama suami), tahun ni syukur nikmat Allah bagi jugak merasa menjadi wanita sempurna dengan kehadiran puteri sulung kami yang menjadikan hidup ini bertiga.

Yesterday when I was doing nothing, suddenly it came aross my mind that I have to start writing for my children somewhere, somehow. I want them to know how much I appreciate their presence in my life and how blessed I am being a mother.

Mungkin juga tulisan ini bakal menjadi kenangan ketika aku sudah tiada.


Salsabeela, nanti baca kat adik-adik eh kalau ummi dah takde. Kalau Salsabeela tak reti baca lagi, suruh ayoh bacakan k. Ummi sayang Salsabeela dan adik-adik! (kalau ada)




Tuesday, September 23, 2014

Aku ada pilihan ke? : Part 5~

"Okay, anda boleh bersurai."

Terus ditoleh ke belakang. Bibirnya lekas menayang secarik senyuman yang sangat sukar ditafsirkan. Mungkin saja lega kerana akhirnya paper terakhir bagi sem terakhir untuk pelajar tahun akhir sudah pun berakhir. Mungkin juga sedih kerana terpaksa berpisah dengan kawan-kawan yang bukan hanya sekadar kawan, tetapi seakan rasa lebih dekat dari denyutan jantungnya sendiri.

"Laika, jom pegi Seoul Garden petang ni!" Matanya terus dikalih pada suara yang menegurnya. Ainatul Khairina atau lebih femes dengan nama Kree pamer iklan gigi depan bijik matanya. 'Ceh, mementang gigi lawo.'

"Sape lagi ikut?"

"Tinggal kau je sekarang ni. Kalau kau on, chantekkk dah!"

"Berry?"

"On."

"Dayang?"

"On."

"Madu?"

"On."

"Saiyo?"

"On."

"Satu kelas ke weh on ni?"

Tak pepasal hilai mak lampir Kree menggema dalam dewan yang sebesar padang bola tu.

"Woi! Kau ni dah kena rasuk ke? Aku tanya serius ni." Dia segera menekup mulut kawannya yang seakan-akan dirasuk itu.

"Kau ni... macam tak biasa. Geng-geng betrayer la weh. Yang lain tu selalu sembang je, kang tak jadi aku jugak yang hangen."

Dia segera mengangguk sambil matanya dihalakan pada pensyarah-pensyarah yang sedang sibuk menyusun atur kertas jawapan terakhir mereka tadi. 'Mintak-mintak YR lembut hati tanda kertas aku. Aminnn.' Sempat lagi tu hati dia berdetik menitip doa.

"Okay la, on je. So nak pegi terus ke nak balik tido dulu?"

"Pegi terus la weh. Aku ni kalau dah balik, memang alamatnya esok jelah baru kau nampak muka aku."

"Eh boleh ke keluar sekarang?"

"Ek eleh, kata senior. Sukahati la nak keluar bila pun. Ke... kau takut? Kemonnn... sejak bila Zulaikha jadi penakut ni? Laika kot..."

"Diam ah kau. Jom gerak!" Diangkatnya tiga batang pen, ic dan kad matriknya atas meja dan lantas berlalu meninggalkan dewan periksa.



Thursday, September 11, 2014

Ada apa dengan tahun?

Assalamualaikum and greetings.

Dah berhabuk berdebu yg teramat sangat dah rupanya blog aku nih. Entah kenapa tetiba harini tergerak pulak nak bukak blogger.com, lantas terhasillah entri ni. That simple!

Bila aku tengok date of my last entry, it was June 17, 2013 which means sudah kurang lebih lima belas purnama aku mengabaikan blog ini. Wow! Errr boleh kira macam achievement unlocked tak?

Aku rasa mungkin sebab aku adalah seorang pekerja yg sangat berdedikasi yg sudah pun menyiapkan semua kerja yg berkaitan sehingga menyebabkan aku mempunyai sangat banyak masa untuk dibazirkan dengan menaip entri ini.

Berbalik pada tajuk entri, ya maka ada apa dengan tahun?

Tahun lepas saya bujang, tahun ini saya sudah berkahwin. Muahahahaha.

Saje la nak bagitahu kat sesape yg masih sudi baca blog ni, I am now a happy wife! Alhamdulillah. So, insyaAllah kalau masih wujud kerajinan yg bersisa dalam diri ini, akan ada la update pasal kehidupan berkeluargaku selepas ini. Jika ada sumur di ladang la... Jika tiada, maka tiadalah. Habis cerita.


The end.