Tuesday, January 10, 2012

Posting VS Kawen~

Salam and greetings.

Skang ni, kat fesbuk aku merata orang up status pasal posting kat Sarawak. Dan yang lagi bestnye bila orang buat teori mudah, teori yang aku kira memang dah ada sejak dari zaman memula aku masuk blaja. Kot. Haha. Teorinya adalah; Kalau kau kawen, kau akan dapat posting tempat yang kau mintak, dan kalau kau bujang sila bersiap sedia untuk dihantar ke seberang Laut China Selatan. Ya, serius ini adalah teorinya. S.E.R.I.U.S. Haa, jangan sampai aku kepslok. Bila aku dah kepslok, korang agak sendiri la tahap keseriusannye. Kikiki.
sumber: gugel

So, untuk meneruskan kehidupan berdasarkan teori tersebut, maka ramailah yang maken susah hati bila maseh belum ber-title Puan di pangkal nama. Ada dua golongan yang susah hati. Satu, orang yang dah ada pakwe tapi maseh takde ikatan yang halal. Kedua, orang yang memang takdak calon langsung macam aku dan maseh seronok being single macam aku jugak. Tapi dalam kes aku, aku takde la nak kate susah hati sangat. In fact, memang aku ada niat nak pilih Sabah masa isi borang posting nanti. Shhhh, jangan gtau ibu tau! Nanti dia suro aku kawen cepat-cepat dengan memana anak kawan dia. Kahkahkah! Okay fine aku tau tak baik berangan macam ni. =.=

Abam-abam ni mesti nak posting Sabah kan? ^^ (sumber: gugel)

Aku sbnanye tak sangka jugak kemaen galak kerajaan pegi post beramai-ramai orang ke Sarawak tahun ni. Bajet-bajet time aku nanti, mesti dah penuh kan skola kat Sarawak. Ke tak? Kalau tak, parah jugak tu. Haaa, korang mesti nak cakap padan muka ke aku kan sebab tadi belagak no nak pegi Sabah. Haa, kan beza tu Sabah dengan Sarawak. Sarawak ni besau. Sabah kecik sket. So, baik negeri kecik. Takde la kemungkinan untuk dicampak ke pedalaman tu tinggi sangat. Hihi.
sumber: silampuneon.blogspot.com

Aku penah cakap kat ibu yang aku nak mintak posting Sabah. Dia macam biasa, mencebik adalah perkara pertama yang dia akan lakukan. Pastu, tetiba dia cakap macam ni, "Kawen dulu. Tak pon, kawen dengan orang Sabah." 



A.......PE? 


KA.........WEN???

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Kahkahkah. Gatal merenyam betei. Tapi percayalah ni bukan diri aku yang sebenar. Kalau di alam realiti, aku tak macam ni. Aku...lebih gatal. Mwahahahaha. Biasalah. Duduk kat tempat banyak nyamuk membiak. Ni yang malas nak dok pedalaman nanti. -.- 

Pape pon, aku nak ucap tahniah la kat kakak-kakak yang berjaya menempatkan diri di seberang Laut China Selatan dan di mana-mana saje anda berada. Adakah anda sudah bersedia? Bersedia atau tidak, duduk saje di pedalaman itu! Kikiki.








p/s: Okay jugak bajet ceni. Kumpul duet setahun keje kat Sabah, dah boleh buat majlis grand. Kahkahkah!


7 comments:

amalina wahida said...

isu yg bermain dlm otak kita sama.. =)

Akim Iqbal said...

Posting sarawak nanti jumpa akulah. tapi aku bukan cikgu ye. har har har

bukan penggoda said...

amalina: sama eh? hahaha.


akim: ko keje kat srwk jugak ke?

muny lily said...

salam . carik2 kotak menjerit anda tapi x jumpa :)
so sya bisik2 kat sni .
bagi contoh blog bleh x ?
konpius dgn pertanyaan anda.

amalina wahida said...

bkn penggoda~> sama!! isu posting.. =')

Gadis Pantai Timur said...

ak nak belajar unimas..mak aku awal2 je dah bangkang..

Lucifer said...

Err, baguslah.