Thursday, November 17, 2011

UPSR 5A~

Salam and greetings.

Hari ni result UPSR keluar. Tahu ape motif aku letak tajuk aku macam tu? Sebab bila orang search nak cari pasal UPSR dan yang seangkatan dengannya, akan keluarlah link blog aku. Kahkahkah. Okay tipu je.

Dapat 5A masa UPSR antara pengalaman berharga yang aku takleh lupakan walaupon dah errr beberapa tahun lah aku tinggalkan zaman pakai baju putih, tudung putih dan kain biru gelap. Masa tu, aku antara yang tertinggi kat skola. Yang tercantek pon...bukan aku! Hahaha. Aku takde la selekeh mane, biasa-biasa je. Cuma, kalau jumpa kawan-kawan lama skang, ramai yang dah berubah. Maken cantek-cantek, maken hensem-hensem, dan paling penting kalau yang lelaki jumpa aku je, benda pertama yang dorang akan cakap; "Maken cantek pendek eh kau skang?" And I was like, "Urgh, okay, fine, thank u."

Aku baru je habes jawab paper last untuk semester ni. Tapi aku rase sangat tak tenang. Tak seronok langsung feel habes exam kali ni. Nak tau ape sebabnya? Sebab...aku...risau... :( Tapi aku taknak gtau kenape. Haha, poyo. Bukan ape. Kawan aku cakap jangan gtau kat orang pasal kerisauan kita. Nanti orang lagi takot-takotkan kita. Erk, asal tetiba macam childish pulak aku tules kali ni? Amek feel budak baru habes UPSR gamaknyewwww. Huewhuewhuew.

Tadi masa aku tengah jawab exam, lecturer yang jaga tu, aku taktau mata dia yang ada masalah atau mata aku yang terlebih rabun (padahal tak penah rabun pon) tapi memang aku bukannya perasan sendiri. Cara dia tenung aku macam; "Kau nak kena makan?" Aku pon bingung jugak ape motif entah dia tenung aku sebegitu rupa. Tapi takde la seronok mane pon kena tenung ni. Takot lagi ada. Takot lagi. Penakot jugak aku ni rupenye. Haha.

Pastu kan, sbnanye aku pon dah taktau nak tules ape lagi. Hekhek. Nanti-nanti jela aku tules lagi. Dah hilang taring siot nak menules pangpung pangpung lagik. Hoho.


Setiap orang dilahirkan dengan 
kemampuan dan keupayaan yang berbeza. 
Andaikata bukan rezeki kita dalam satu-satu bidang, 
pasti ada satu bidang lain yang sesuai dengan keupayaan kita. :)

4 comments:

Lucifer said...

awat tak canang blog ni? ._.

bukan penggoda said...

luc: errrr... nak canang cemane?

Lucifer said...

share lah kat fb. ._.

Awa Wiwiwuu said...

wahhh heabk hebak 5A tuh....